منتديات ضل الضحى


اجتماعى ثقافى شامل
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» نداء لبقة وخليلى والشيخ عثمان
الجمعة فبراير 10, 2012 10:55 pm من طرف خليلى

» اياك التدخين
الجمعة فبراير 10, 2012 10:51 pm من طرف خليلى

» دعـــــــــاء
الأربعاء أبريل 27, 2011 1:22 am من طرف ابواشجان

» النداء التاني للادارين
السبت فبراير 26, 2011 7:10 am من طرف ام عبدالله

» وفي ال عشرين و الحادي عشر
الإثنين فبراير 14, 2011 6:26 am من طرف ابو اشواق

» زكريات من الاراضي المقدسة
السبت ديسمبر 18, 2010 1:52 am من طرف ابواشجان

» كل وحده او واحد تدخل تقول شو تتمنى اليوم
الإثنين ديسمبر 13, 2010 4:20 am من طرف ابواشجان

» ما راح تصدقون
الإثنين نوفمبر 22, 2010 3:58 am من طرف ابو اشواق

» الحريق
الإثنين نوفمبر 22, 2010 3:35 am من طرف ابو اشواق

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 5 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 5 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 21 بتاريخ الجمعة يوليو 29, 2016 3:02 pm
سبحان الله العظيم وبحمده ( مائة مرة )

شاطر | 
 

 الفتة المصرية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
hanan
المراقب العام للمنتدى
المراقب العام للمنتدى
avatar

انثى عدد المساهمات : 245
نقاط : 4592
شكر وعرفان : 41
تاريخ التسجيل : 28/09/2009

مُساهمةموضوع: الفتة المصرية   الخميس أكتوبر 29, 2009 2:27 pm


الفتة المصرية
لمقادير:


ربع كيلو لحم (يفضل لحم غنم أو ضأن)
كوب و نص رز مصرى
بصلة صغيرة مقشرة
3 فصوص حبهان
ورق لورى (اختيارى)
ملح
فلفل اسود
صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيرة خل
2 معلقة كبيرة زيت او سمن
رغيف عيش مصرى بالردة



الطريقة:



اولا نقطع اللحم و نغسله و نحطه فى حلة مع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه على نار لغاية مايغلى
نشيل الزفرة اللى على الوش و نحط الملح و نوطى النار شوية
نقطع رغيف العيش قطع صغيرة فى حجم اللقمة كده و نحطه فى صينية و نحطه فى الفرن كل و شوية نشوفه لغاية ما يتحمص بس ما يتحرقش طبعا
نعمل الصلصة بالطريقة العادية سواء كانت صلصة طماطم او معجون طماطم يعنى نحطها على نار و معا زيت و ملح و فلفل لغاية ما تغلى و نوطى عليها
نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الحلة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و نزود الباقى ماء لو محتاج و نظبط الملح
نحط التوم المفروم فى قلاية و معاه معلقة سمن و نقلبه على النار شوية بس من غير ما يسود و بعدين نحط عليه الخل و نطفى النار
ناخد معلقتين من الخل بالتوم نحطهم على العيش و نقلبه مع بعض و باقى الخل بالتوم نحطه على الصلصة


التقديم :


ناخد العيش المحمص و يفضل نحطه فى صينية او طبق عميق
نحط عليه حواى تلت كوب من مرقة اللحم و نسيبه شوية يشربها
نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم صلصة و نحط قطع اللحم على الوش و بالهنا و الشفا


ممكن كمان ناخد من مرقة اللحم نعمل شوربة لسان عصفور او شعرية






_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفتة المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ضل الضحى :: الاسرة والمجتمع :: منتدى صناعة المائدة الذكية-
انتقل الى: